petek, 1. april 2022

14. dan

 Zadnji dan na Poljskem smo začeli sproščeno, saj je bil naš zaključni sestanek šele ob deseti uri. Tam smo podali predvsem opažanja, pa tudi pritožbe in pohvale, ki smo jih nabrali v teh dveh tednih. Po tem smo bili prosti in se odločili, da se bomo še zadnjič odpravili na tržnico v stari del mesta.

Nekateri so tam poiskali pošto, da bi hitro odposlali še zadnje razglednice, drugi pa smo se podali še v Rynek podzemni muzej, ki se nahaja pod glavnim trgom. V njem smo si ogledali izkopane arheološke najdbe, ki so skupaj z interaktivnimi vodiči nazorno prikazovale življenje v srednjem veku. Muzej je na nas napravil velik vtis, saj smo opise lahko brali v mnogih jezikih, poleg tega pa je tudi izredno lepo urejen. Drugi so pa odšli do mestnega trga, kjer so kupili spominke ter hranili golobe. Kmalu po tem smo se vrnili nazaj v hostel kjer smo imeli za kosilo pieroge. Po temu so se nekatri že začeli pakerati, drugi pa so malo nadoknadili s šolskimi obveznostnmi.


Nekateri pa so dan izkoristili tudi za poiskušanje nove hrane:


Ni komentarjev:

Objavite komentar

15 dan - povzetek izmenjave

 Za nami je naporen dan, saj smo prepotovali ogromno razdaljo. Vstali smo že zgodaj zjutraj in odhiteli na letališče ter se vkrcali na letal...