sobota, 19. marec 2022

1. danMalo pred deveto nas je pred šolo pobral avtobus in nas odpeljal do letališča Treviso v Italiji. Da smo prišli do našega letala, smo se precej načakali. Nekateri pa so čas izkoristili za interakcijo z italijansko govorečimi ljudmi. Let je bil kratek in razgled iz aviona čudovit. Iz višine se je namreč videla naša kratka a lepa slovenska obala. Nestrpno čakajoč pristanek smo si čas krajšali z igranjem igric, pogovorom, branjem ali spanjem. Ko smo okrog četrte ure popoldne pristali v Krakov, sta nas na letališču pričakala, dva prijazna gospoda, ki sta nas odpeljala do hostela, v katerem bomo bivali še naslednjih 13 dni. Po razdelitvi po sobah in navajanju na novo okolje smo si vzeli čas in si ogledali širšo okolico (ki vključuje tudi ogled reke Visle, ki teče čez mesto) in poiskali najbližjo trgovino. 


Vkrcanje na letalo

Kvalitetno porabljen čas na letalu


Pogled na južni del slovenske obale (Sečoveljske soline, Portorož, Piran, ....)


Prihod v Krakov


V naslednjih dneh vam bomo vsak dan poročali (od leve proti desni zgoraj) Jan, Luka, Ema, Rut, Katja, Maks, Val in (spodaj levo) Peter. Čisto na desni pa je profesorica Suzana, ki nas na izmenjavi varuje vsega hudega.
Ni komentarjev:

Objavite komentar

15 dan - povzetek izmenjave

 Za nami je naporen dan, saj smo prepotovali ogromno razdaljo. Vstali smo že zgodaj zjutraj in odhiteli na letališče ter se vkrcali na letal...