torek, 22. marec 2022

4. dan

 Za nami je še en dobry dzień. Začeli smo ga tako kot nam bo običajno (z obilnim zajtrkom). Nato smo se odpeljali do šole, kjer nas je že čakal laboratorij, pripravljen za delo. Z neustrašno laborantko smo izvedli prvi del vaje merjenja koncentracije kisika v vzorcu vode z winklerjevo metodo. To smo storili s pomočjo nekaj reagentov in titracije. Naša laborantka nam je prostovoljno pokazala starodavne metode pipetiranja HCl (klorovodikove kisline) brez žogice in rokavic.


Profesionalno delo naših dijakov 


Zadovoljen laborantkin pogled nad rutinim delomPo laboratorijskem delu smo se pridružili pouku angleščine v tamkajšnji šoli. Tam smo v angleščini predstavili našo predrago šolo in v angleškem jeziku izmenjali podatke o naših državah, s tem smo prebili led in pogovor je stekel sam od sebe. Predstavili smo jim nekaj vrhunskih slovenskih pesmi (npr. masterpiece Jo*ke do Koroške). 

Pred šolo nas je pričakal vodič Daniel, peljal nas je do restavracije, kjer smo pojedli kosilo. Hrana je bila kot prejšnji dan izvrstna. Odpravili smo se do krakus mound-a, tam smo se slikali in razgledali po mestu. Sprehod smo nadaljevali do spomenika žrtvam holokavsta na obrobju mesta, kamor so jih oblasti prisilno preselile iz takratnjšnjega geta. S tem ogledom smo se poslovili od Daniela, nekateri smo pot nadaljevali in šli na sprehod po mestu. Tako se je zaključil četrti dan, poln je bil lepih in novih izkušenj. 


Maks v iskanju življenskega potenciala

Prečudovit večer v mestu Krakow


Skačemo na zizi od Krakowa

Vzpon na zizoKrakovska princesa 2022

Ni komentarjev:

Objavite komentar

15 dan - povzetek izmenjave

 Za nami je naporen dan, saj smo prepotovali ogromno razdaljo. Vstali smo že zgodaj zjutraj in odhiteli na letališče ter se vkrcali na letal...